Захист авторських прав

Розробка – це будь-які інтелектуальні результати, які створюють люди для вирішення завдання, яку ви ставите. Все, що має технічне завдання (ТЗ) ми називаємо розробка. У складі розробки можуть бути чужі права, відкритий софт, софт по відкритій ліцензії, це не заважає отриманню прав, за умови відповідності критеріям використання чужих прав.

Як оформити права на компанію?

Права за замовчуванням в будь-якій країні виникають у людей. Щоб права перейшли на компанію у вас повинен бути підписаний договір / узгоджені умови. Не обов’язково робити це в одному примірнику, можна використовувати листування або формулювання при розміщенні завдань.

Ваше завдання полягає в тому, щоб:

  • з усіма особами, які мають доступ до розробки, підписати договір;
  • сформувати договір, щоб він містив істотні умови розробки на замовлення;
  • зберегти результати в репозиторіях, до яких підключений VDSVAULT;
  • дотримувався протоколу безпеки;
  • робити резервні копії продукту.

Дані, необхідні для укладення договорів, можна передати відповідальному менеджеру. Жодна людина не допускається до розробки і не отримує доступ без підписання договору. Підписати договір можна віддалено, шляхом обміну сканами.

Як оформляти права в процесі безперервної розробки?

Будь-яка технологія, яка триває – безперервна розробка. Ми знаємо, як з нею працювати. Оскільки наше завдання зберегти форму, кожна зміна – це нова форма. Ми зберігаємо зліпок кожного разу, нову версію дизайну інтерфейсів або файлу щоб забезпечити наявність прав на всі версії.

Що потрібно знати про використання відкритого коду?

Ви можете використовувати відкритий код, але зобов’язані вести реєстр елементів з відкритим кодом із зазначенням типу ліцензії, а також відображати використання ПЗ і бібліотек з відкритим вихідним кодом у форматі marcdown.