Захист авторських прав

Вкрасти сторінки лендінга в наш час нескладно. Читаючи інформацію про необхідний продукт на ресурсі, виявляєш, що опис або окремі частини текстів ті ж, що читав 5 хвилин тому. Визначити, де першоджерело, важко. Переписування статей у конкурентів, копіювання фотографій, навіть цілого ресурсу стало важливою проблемою як для автора контенту, так і для його потенційних клієнтів. Щоб захиститися від крадіжки контенту, важливо знати, якими способами можна позбутися від копіпаста на майданчиках-порушниках. Про те, як боротися з плагіатом і довести своє авторство, ми розповімо в нашій статті.

Якої шкоди завдає крадений контент?

Копіювання матеріалів призводить до ряду проблем ресурсу оригіналу:

1. До зменшення кількості переходів;

Перше місце у видачі Гугла забезпечує 18-36% переходів, друге — 12%, третє — 9%. Прикро, коли крадений сайт знаходиться вище оригіналу. Ще гірше, якщо сайт-першоджерело не видно на першій сторінці видачі, а місця розподілили між собою плагіатори, які скопіювали інформацію і отримали його трафік.

2. До отримання санкцій;

Пошукові системи індексують в першу чергу авторитетні ресурси, а не молоді, що тільки що з’явилися, незалежно від того, що вони створили свій контент або використовували копіпаст. Авторський же лендінг може вилетіти з видачі, втративши свої позиції через плагіат.

3. До втрати репутації;

Якщо потенційний споживач запідозрить вас у крадіжці контенту, то він піде з вашого ресурсу, не купивши товар і не зробивши інше цільове дію. Він може піти на сайт-клон, який вкрав ваші матеріали.

4. До нових витрат часу і грошей на створення нового контенту замість вкраденого.

4 способи, як виявити копіпаст в Інтернеті:

1. Перевірити пошукову видачу.

Введіть тему або кілька пропозицій зі статті в Гуглі  і перевірте, які сайти знаходяться за цим запитом на першій сторінці;

2. Використовувати сервіс перевірки унікальності текстів.

Ви можете скористатися Text.ru, Content-watch.ru, Etxt.ru, Advego.com. вони не тільки покажуть, які частини тексту скопійовані, але і направлять на URL власника ресурсу-плагіатора;

3. Перевірте, чи не скопійовані фотографії.

У розділі “Картинки” Гугла завантажте вихідне зображення і зробіть по ньому пошук;

4. Використовуйте сервіс TinEye таким же чином:

Завантажте вихідне зображення і зробіть пошук по ньому. Цей сервіс знаходить і трохи змінені, відретушовані копії оригіналу.

Депонування в VDSVAULT

VDSVAULT – це онлайн-сервіс реєстрації інтелектуальної власності по всьому світу. Що Ви отримуєте, довіряючи захист своїх активів VDSVAULT:

  • повністю автоматизований процес захисту інтелектуальної власності. Більше не потрібні витрати на юриста: досить самостійно перенести файл в папку сховища, і VDSVAULT все зробить сам за 3 хвилини.
  • реєстрацію інтелектуальної власності по всьому світу. Неважливо, в якій країні був створений об’єкт. Отримуючи Свідоцтво VDSVAULT, ви стверджуєте своє авторство в 179 країнах світу.
  • 70 років захисту проектів. Контент, що захищається в системі, оплачується 1 раз і на весь термін. Ніяких продовжень за послугу і прихованих платежів. 

Сервісом користуються не тільки замовники контенту для сайтів, але і виконавці, які виконують роботи з його розробки, автори творів і правовласники.