Захист авторських прав

Чи вважає ви, що ідея для стартапу стає цінною тільки в той момент, коли без вас вона функціонувати не може? З одного боку, це вірно, але хтось інший може почати використовувати ідею і зробити цінною до того, як вона підійде під ваші критерії.

Під кимось іншим ми маємо на увазі будь-яку людину, яка хоч якось взаємодіяв з продуктом, наприклад, фрілансери. Ми чули такі доводи від Клієнтів: “навіщо підписувати договір з фрілансером, адже він зараз не буде грати вирішальну роль у створенні мого проекту?”Знаєте, що потім траплялося? Клієнти шукали юристів, щоб зрозуміти, як заборонити використовувати розробки, які фрілансери створили для них без договору.

Договір-база для дотримання умов, які допоможуть зберегти проект. Якщо ви укладете з фрілансером договір на надання послуг, де пропишете, що він передає всі свої виняткові права на роботу вам і не може використовувати дану роботу в портфоліо, то це значно підвищить шанси на збереження інтелектуальної власності за вами. Є такі сайти як kworki, де сам сайт виступає гарантом виконання роботи, але проблема в тому, що Умови, як фрілансер може використовувати свої роботи після виконання роботи немає. Завжди укладайте договори з підрядниками.

Для складання договорів можна подивитися шаблони або звернутися до юриста, тому що не хочеться розбиратися з усіма дивними і незрозумілими формулюваннями законодавчої влади. Якщо це ваш випадок, то замість юристів, які беруть за свої послуги дорого, скористайтеся сервісом з реєстрації авторських прав VDSVAULT. на консультації наші юристи дадуть відповідь на будь-які питання, пов’язані з авторським правом і тим, як вам краще вчинити у розв’язанні проблеми. Ми розуміємо, що у вас немає часу і сил розбиратися в законодавстві, тому зробили це за вас і розповімо в зрозумілій формі.

Цікаво, що у всіх стартапів схожі страхи в процесі перетворення своєї ідеї в бізнес-плагіат. Клієнти вважають, що достатньо змінити 10% від інтелектуальної власності, наприклад, програмного коду, і конкуренти або великі компанії зможуть ним скористатися. Це не так! Будь-яке запозичення-порушення авторських і виняткових прав творця. Цей міф виник з нізвідки і глибоко врізався в пам’ять стартаперів.

Якщо ви турбуєтеся про збереження проекту, даних, розробок, то можемо порадити реєстрацію авторських прав на інтелектуальну власність. Наприклад, якщо це софт, то на програмний код, дизайн, якщо це онлайн-журнал, то контент, фотографії, оформлення сайту. У кожній розробці присутні унікальні риси, які варто захищати від копіювання і незаконного використання, особливо, якщо ви ще не закінчили роботу над проектом.

Депонування ( реєстрація авторських прав) – добровільна реєстрація з метою зафіксувати час і форму твору і ваші права як автора і Правовласника. У разі, коли ви створюєте особистою творчою працею, то ви автор, в разі, коли створюють для вас, ви Правовласник.